Raffaello
Hmmm, a Raffaello golyoert mindig is odaig voltam. Mint ahogyan minden edessegert, amiben kokusz es mandula valamilyen formatumban jelen van. Ugyhogy gyorsan osszedobtam egy adag Rafi golyot.
Mi kell hozza?
16 dkg tejpor
6 cl viz
10 dkg olvasztott margarin
8 dkg porcukor
8,5 dkg kokuszreszelek+a hempergeteshez
kb. 30 szem piritott, hej nelkuli mandula( az eredeti recept szerint 45-50 db, tehat ebbol nem lesz annyi golyo…)
Hogyan keszul?
Roppant egyszeru.
1. A vizet es a cukrot egy labasban felforraljuk.
2. Egy talban keverjuk ossze a tejport es a kokuszreszeleket, majd adjuk hozza a cukros masszahoz.
3.Keverjuk hozza az olvasztott margarint is.
Ezutan varunk, amig hul. En betettem kb. 1orara a hutobe, utana mar lehetett formazni, de kisse nehezen, ugyhogy legkozelebb meg tovabb fog a massza pihenni a hutoben.
4. Tehat ha kihult, golyokat formazunk belole, a kozepukbe 1-1 szem mandulat nyomunk, meghempergetjuk kokuszreszelekben es mehetnek a fagyasztoba.
Nyammmmmiii!!!