Füstölt sonkás-mozzarellás kiflik

Vannak olyan kaják, amiknek már hűlt helyük, mire a blogra felkerülnek. Na ez is ilyen volt, akárcsak az eredeti Virslis kifli, amiből alakítottam.
A legegyszerűbb, ugyanakkor legnagyszerűbb kelt tésztás recept, amit egyszerűen lehetetlen elrontani és néhány apró trükk ismeretében tökéletesre sikerül. 
Ééééés debütált a Zsófitól kapott madárkás szalvéta.:)
Hozzávalók 16 db-hoz:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő 
1 tk. cukor
1 tk. só
1 dl olaj
A töltelékhez:
10 dkg csíkokra vágott füstölt sonka
10 dkg csíkokra vágott mozzarella
A tetejére:
1 felvert tojás
Elkészítés:
1. Az élesztőt langyos cukros tejjel felfuttatjuk.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval, hozzáadjuk az olajat, az élesztőt és néhány gyors mozdulattal összegyúrjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük. ( Hozzám hasonlóan türelmetlen embereknek 20 perc 50 fokos sütőben, konyharuhával letakarva:)
3. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk és ketté vesszük a tésztát.
4. Mindkét felét kör alakúra nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk.
5. A cikkek széles végére halmozzuk a sonkát és a sajtot és feltekerjük. A tetejét felvert tojással megkenjük.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket ( 8 db / adag) és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Tipp 1: a feltekert kiflik csücskeit picit hajtsuk be, hogy ne folyjon ki a sajt.
Tipp 2: a tepsi alá vízzel teli lábast tegyünk a sütőbe.
Tipp 3: amint kisültek, spricceljük le őket vízzel, így puhák maradnak.

Tovább a blogra »