Snickers szelet

Akárhányszor Flóránál járok, kalandozásom a blogján mindig a Snickers szeletnél zárul. Gyönyörködöm a fotóban és csorgatom a nyálam, hogy azé’ ez má’ milyen finom lehet, na. Tegnap aztán úgy döntöttem, elég a nyálcsorgatásból, eljött az én időm.A sűrített tejjel ugyan melléfogtam, de annyira akartam ezt a sütit, hogy sikerült feljavítanom. Itt van, teljes valójában, autentikus Snickers csoki íz, de nekem annál sokkal, de sokkal finomabb!Drága Flóra, köszönöm ezt az élményt 🙂
Hozzávalók: ( kb. 30x20cm-es tepsihez)
A tésztához:
13 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg vaj
1 tojás
A középső réteghez:
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
25 dkg pörkölt, sós !!!! földimogyoró ( én csak 20 dkg-t tettem  bele)
51 dkg cukrozott sűrített tej
A tetejére:
20 dkg étcsoki

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe. ( Nekem a nyújtás nemigen ment, elég puha volt a tészta, inkább csak kézzel nyomkodtam bele a tepsibe és egy habkártyával egyengettem el.:)
2. 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, félretesszük.
3. A cukrot a vajjal és a sűrített tejjel egy lábosban összekeverjük és odatesszük főni. Forrás után a lángot kisebbre vesszük és 10-15 perc alatt sűrűre főzzük. 
( Itt jött az én gikszerem: a hígabb sűrített tejet sikerült vennem, így nem akart besűrűsödni, de 2 ek. vaníliás pudingpor megoldotta a problémát és még az ízét sem rontotta el.)
4. Hozzáadjuk a sós földimogyorót és a kihűlt tésztára simítjuk a masszát.
5. Hűtőbe tesszük, hogy hamarabb megdermedjen.
6. Az étcsokit 1 ek. olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és lezárjuk vele a süteményt.
7. Néhány óra ismét a hűtőben és már lehet is enni.
Tipp: ha kibírjuk, hagyjuk 1 éjszakát a hűtőben, annyi idő alatt nagyon jól megköt és könnyebben lehet szeletelni is. ( Forró késsel, bár nekem a csoki így is megrepedt a tetején kicsit.)

Tovább a blogra »