Tavaszi háromhagyma-krémleves
Semmi sztori. Egyszerűen integettek az újhagymák a zöldségesnél. Gyorsan felkaptam két csokorral és vágtáztam is haza, hogy ebből biza krémleves lesz.Méghozzá egészen jóféle lett.
Hozzávalók ( 2 főre):
6 szál újhagyma
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
2 dl tejszín
2 gerezd lime leve
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
1. Az újhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig csak szétlapítjuk egy késsel.
2. Egy lábasban diónyi vajat hevítünk, rádobjuk a hagymákat és magfonnyasztjuk őket.
3. Pár csepp vizet öntünk rá és fedő alatt alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk őket.
4. Botmixerrel pürésítjük és felöntjük a tejszínnel.
5. Jól összeforraljuk, közben sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
6. Végül 2 gerezd lime levét is belefacsarjuk és már tálaljuk is.