Szofilli fusilli, sokadszorra
Lerágott csont már a Szofilli Fusilli a blogon…Nem is tudom, hány bejegyzés készült róla:) Viszont most
Nyammm Zsófi játékot hirdetett, arra neveztem vele.A feladat az, hogy készítsük el mai köntösben az első olyan ételt, amire a legbüszkébbek voltunk/vagyunk. Nem sokat kellett gondolkodnom, hogy mit is válasszak:)
Variáltam már így-úgy, fusilli helyett spagettivel, tv paprika helyett kaliforniaival, de most a játékra az eredeti, autentikus Szofilli fusilli-t készítettem el.
Hozzávalók:
fél csomag fusilli tészta
1 vöröshagyma
3 TV paprika
20 dkg selyemsonka
1 nagy doboz ( kb. 3-4 dl) tejföl
só, bors
olaj
tetejére reszelt sajt
Elkészítés:
1. A tésztát kifőzzük.
2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
3. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és fedő alatt 5-10 perc alatt puhára pároljuk.
4. Mehet hozzá a vékony csíkokra vágott sonka is.
5. Sózzuk, borsozzuk, ráborítjuk a tejfölt és keverünk rajta párat. Kész is.
6. Összekeverjük a kifőtt tésztával, tepsibe/ jénaiba/piteformában tessszük, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben ( kb. 180 fok) vagy grillen addig sütjük,míg a sajt meg nem pirul a tetején.