Pisztáciás-fehércsokis brownie
Meglepő módon ismét egy browniet hoztam. Régóta készültem már pisztáciával felturbózni a tökéletes brownie receptet, most megtettem. És még vaníliafagyi is volt hozzá.:)
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
150 gr vaj
300 gr cukor
4-5 ek. cukrozatlan kakaópor
2 tojás
150 gr liszt
csipet só
pár csepp vaníliaesszencia
100 gr sózatlan pisztácia
fehércsoki a díszítéshez
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk. Ne legyen forró, épp csak olvadjon meg.
2. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig,míg el nem kezd olvadni.
3. Ezután mehet bele a kakaópor, a tojások, a só, a vanília.
4. Keverjük hozzá a durvára vágott pisztáciát ( egy keveset tegyünk félre a tetejére) végül a lisztet.
5. Simítsuk a tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.
6. Ha kész, szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával és olvasztott fehércsokival díszítsük.