Banános-karamellás süti
Szokásos hétfő reggel. Fél 10-kor kipattan a szemem, fészbuk bekapcsol. Első dolog amit meglátok:
Linyah-nál banános süti “önmagától képződő karamellszósszal”.Micsodaaaaa??Felidéződtek bennem karamellizálással kapcsolatos élményeim, amik rendre másodfokú égéssel végződtek. Azon nyomban kimásztam az ágyból, pizsamában kicsattogtam a konyhába és 10 perc múlva betettem a sütőbe a sütit. És nem csalás, nem ámítás: a karamellszósz tényleg önmagától képződött. Na ez azért már valami. Köszi, Linyah 🙂
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
3 tk. sütőpor
csipet só
10 dkg kristálycukor
1 tojás
8 dkg olvasztott vaj
2 kisebb érett banán
2 dl tej
Az önmagától képződő karamellszószhoz:
2 dl víz
1 ek. golden syrup
10 dkg cukor ( jó ha van barna, nekem korareggel épp nem volt)
Elkészítés:
1. A tésztához a folyékony hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, valamint a villával pépesített banánt.
2. Jénai tálba vagy pitetálba öntjük a tésztát.( Nincs kivajazás-kilisztezés sem.)
3. A szószhoz a vizet a cukorral és a golden syruppal felforraljuk és rákanalazzuk a banános tésztára.
4. Furi lesz, le fog süllyedni az aljára, de nyugalom, így lesz a jó.
5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük.Amikor kész, ott lesz a karamellszósz. Tádámmm. Isteni finom.