Anyuci éléskamrája

Első utam Anyucinál a spájzba vezetett. Akkor döntöttem el, hogy ha visszajövünk, indul a lekvárfőzés nálam is. Soha életemben nem főztem lekvárt és befőttet sem tudom, hogy kell eltenni, úgyhogy Anyu kiokított.
Százszámra sorakoznak nála az üvegek, szószerint roskadoznak a polcok: zakuszka, zöldparadicsomlekvár ( ez valami félelmetes), ananászos cukkini lekvár, almás céklalekvár, meggyes-málnás, hogy csak a legjobbakat említsem. Szóval kedvet kaptam én is, de nem csak lekvárhoz, máshoz is, ami picit lejjebb található 🙂
Zakuszka, paradicsomlé, zöldparadicsom-lekvár

Eper-szamóca,őőőőő, bocsánat: eper-málna lekvár :))

Ananászos cukkini lekvár

Anyucikám és a lekvárkollekció

Az idei év felfedezettje: Anyu házi készítésű, 14 fokos fügebora. Akár egy 5 puttonyos tokaji aszú, finom füge-esszenciával. Ezzel Anyu még híres lesz 🙂

Fügebor

Nemcsak fügebor, hanem eperbor is készült.

Tovább a blogra »