Tojássárgája-tojésfehérje dilemma
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem mindig óriási fejtörést okoz, hogyha olyan sütit készítek, amibe csak a tojás sárgája vagy csak a fehérje kell, akkor mit csináljak a másik felével?Most is épp ezen agyalok, a Créme Brülée a sütőben, a 3 tojásfehérje meg egy koktélospohárban várja a sorsát, amiről egyenlőre fogalmam sincs…Gondoltam, utánanézek akkor, mit is lehet alkotni a konyhában, ha felesleges tojássárgáink illetve fehérjéink vannak.
Receptet nem teszek közzé sehol,csak mintegy felsorolás jelleggel!Természetesen aki még hozzátenne valamit, azt várom kommentben szeretettel és kiegészítem a felsorolást!
Tojássárgája felhasználásával készíthető ételek, sütemények,desszertek:
-tojáslikőr 🙂 ( az első, ami eszembe jutott)
-majonéz
-pogácsa,perec,keksz
-linzerfélék
-fánk
-Créme Brülée
-vaníliakrém (custard)
-fagylalt
-Panettone olasz kalács
-mignon tölteléke
-puncs
-édes/sós kiflik
Tojásfehérje felhasználásával készíthető ételek, sütemények, desszertek:
-macaroon
-Pavlova-torta
-habcsók, habkarika
-kókuszcsók
-Angyaltorta
– Amerikai frosting
-gyümölcshab
-gyümölcskenyér
-francia krémes
Fontos: a tojásfehérjét le lehet fagyasztani!