Habos kávés cupcake

A napokban villant be az agyamba a kávés cupcake ötlete. De hogy igazán kávé fílingje legyen, úgy döntöttem, tejszínhabbal koronázom meg. Mennyei!!!
Kávéimádóknak AZONNALI hatállyal kipróbálandó darab 🙂
Hozzávalók:
24 db mini cupcake-hez:


A tésztához:
120 gr liszt
140 gr cukor
40 gr vaj
1 tojás
csipet só
1,5 tk. sütőpor
1 dl frissen főzött, erős feketekávé
A frostinghoz:
2,5 dl tejszín
3-4 ek. porcukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés:


1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffinsütőt kivajazzuk-kilisztezzük (amennyiben nem szilikonos) vagy kibéleljük kapszlikkal.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást.
3. Beleszitáljuk a sütőporral, sóval elkever lisztet és géppel simára dolgozzuk.
4. Végül folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kávét ( melegen is hozzáadhatjuk) és teljesen simára dolgozzuk.
5. A minimuffinsütő mélyedéseit 2/3-ig töltjük és előmelegített sütőben 13-14 percig, tűpróbáig sütjük.
6. A tejszínt elkezdjük habbá verni. Mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót és addig verjük,míg a kívánt állagot el nem éri.
7. Habzsákba töltve tejszínhabbal díszítjük a kávés cupcake-eket, kakaóporral vagy őrölt kávéval megszórva díszítjük őket.

Tovább a blogra »