Málnás joghurtkocka

Teljes szerelemben vagyok a görög joghurttal. Tényleg annyira más, mint a nemgörög joghurt. Krémes, sűrű, picitsavanykás-picitédes, ha az ember csak egy kis mézet tesz bele, úgy is isteni, de megkockáztatom, ezt még magában is elkanalaznám, pedig soha nem szerettem a natúr joghurtot. A mai sütit mikor megálmodtam, akkor a görög joghurtot is hozzáálmodtam, természetesen. Puha piskóta, joghurtkrém, sok-sok málnával, mi kell ennél több egy forró nyári napon?
Ja, természetesen megint nem sikerült kivárnom, hogy normálisan megkössön a zselatin, 2 óra után nekem muszáj volt felvágni ( naná, hogy 2 szeletet megkóstolni is), azért 2 óránál több idő kell neki a hűtőben. De ha úgy alakul, hogy nem bírunk várni, kiskanállal is meg lehet enni, de meg ám!
1 kocka : 150 kcal
Hozzávalók:
20×20 cm-es tepsihez, 9 kockához
A piskótához:
2 tojás
40 gr liszt
40 gr cukor
A krémhez:
500 gr natúr, zsírszegény görög joghurt
150 ml tejszín
10 dkg porcukor
4 lap zselatin
20 dkg friss málna 

Elkészítés:
1. A piskótát az itt leírtak alapján elkészítjük. Ha kész, lehúzzuk róla a papírt,a tepsit, amiben sütöttük, elmossuk és kibéleljük az oldalát és az alját is folpackkal. Visszatesszük a kihűlt piskótát.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
3. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd pici vízzel, kislángon felolvasztjuk. Ne forraljuk, épp csak melegítsük. Tegyük őt is félre picit hűlni.
4. A joghurtot keverjük simára a porcukorral, vegyünk ki belőle 1 evőkanálnyit és keverjük el a langyosra hűlt zselatinnal majd keverjük hozzá a joghurthoz.
5. Forgassuk bele óvatosan a tejszínhabot.
6. A joghurtos massza felét öntsük a piskótalapra.
7. A málnából 9 szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a maradékot vágjuk félbe és sűrűn rakjuk a joghurtos rétegre.
8. Öntsük rá a joghurt másik felét és mehet pár órára a hűtőbe. Mikor kezd dermedni, tegyük a tetejére a 9 szem málnát úgy, ahogy a szeletek lesznek. Én késsel halványan meghúztam a szeletek helyét, mikor betettem a hűtőbe. 
Jól behűtve fogyasszuk.!

Tovább a blogra »