Banános energiagolyó
Ismét golyót hoztam, de ezúttal nem kekszgolyót, hanem egészséges golyót!:) Nincs benne se liszt, se cukor, van viszont benne banán, némi méz és sok-sok-sok mag!!!! A magokban rengeteg fehérje van, gondolnátok, hogy ugyanannyi, mint mondjuk a csirkében vagy a halakban?
100 gr lazacban 20 gr a fehérje, ugyanennyi csirkében 25 gr, sertésben 22 gr.
A mandulában 21 gr, a pisztáciában 20 gr, a dióban 15 gr, a mogyoróban úgyszintén, a pekándióban valamivel kevesebb. Na ennyit a számokról!
Szóval edzés előtt, után be lehet dobni 1-2 ilyen golyóbist, lelkiismeretfurdalás nélkül 🙂
Hozzávalók:
12-14 golyóhoz
1 érett banán
100 gr kókuszreszelék
75 gr darált dió
20 gr pisztácia ( sózatlan)
20 gr mogyoró ( héjas)
20 gr pekándió
20 gr szeletelt mandula
1 ek. méz
Tetejére:
2 kocka étcsoki
Elkészítés:
1. A mandulát, mogyorót, pisztáciát, pekándiót száraz serpenyőben pár perc alatt pirítsuk meg majd egy mozsárban / nejlonzacskóban nyújtófával törjük durvára.
2. A banánt villával pépesítsük és adjuk hozzá az összes magvat,mézet, kókuszreszeléket, darált diót. A banán méretétől függően több/ kevesebb kókusz/ dió kell, hogy formázható masszát kapjunk.
3. Gömbölyítsünk kis golyókat és olvasztott étcsokival húzzuk át a tetejüket. Hűtőben tároljuk.