Meggyes brownie
A brownie eddig a
málnával alkotta a legütősebb párost. A savanykás gyümölcs és a csoki felülmúlhatatlan. Majdnem ilyen jó fílinget hozott a meggyes változat is. Ezúttal dupláztam a szokásos adagot, de a tepsi méretén nem változtattam, így jóval magasabb, masszív brownie kockáim lettek. Ha van egy félüveg fejtett meggy otthon, ne habozzatok kipróbálni brownie-ban. Ez is a munkahelyen végezte, a maradékfelhasználás ihlette és mivel Zé nem szereti a browniet (????), nekem meg 2 kocka is elég volt, a kollegáim örülhettek neki.:)
Hozzávalók:
20×20 cm-es tepsihez
200 gr étcsoki
140 gr vaj/ margarin
2 tojás
200 gr cukor
2 púpozott tk. holland kakaópor
120 gr liszt
130 gr magozott meggy
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A vajat a csokival mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük.
3. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, mehet hozzá a langyosra hűtött vajas csoki,a kakaóporral elkevert liszt, végül a meggyszemek.
4. A tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. ( Elég magas, emiatt a hosszabb sütési idő.)
Ha kérges a teteje és a széle már megsült, el is zárhatjuk ( végezhetünk tűpróbát is a süti közepén, hogy mennyire folyós), ha kihűlt, könnyen szép kockákra tudjuk vágni.