Fahéjgolyó / Cinnamon balls

Kérem szépen, egy újabb hatalmas felfedezés a golyókészítésben, amit ismét a Gasztroikonnak, Pufinnak köszönhetek. Nálam eddig majdnem minden golyó úgy indult, hogy darált keksz, porcukor, krémsajt. Puffin viszont azt mondja, sűrített tej. Az a cukrozott fajta, aminek 100 gr-jában 350 kcal van a csomagolás szerint. Vettem egy nagy levegőt és bedobtam a kosárba, “úgyis biciklizem minden nap” felkiáltással és megnyugtattam magam, hogyha kicsi golyókat csinálok, akkor nem lesz benne annyi CH. Na de az első golyó után nem érdekelt már a sűrített tej tápértéke sem. Nagyon cimetös, nagyon finom és az állaga szuper, kissé ragacsos- azt hiszem csak a sűrített tejjel érhető ez el. 5 perc alatt kész, must have golyó!!!!!
Hozzávalók:
kb. 15 kisebb golyóhoz


100 gr darált keksz
170 gr cukrozott sűrített tej ( nálunk ekkora 1 tubus, az eredeti recept 200 gr-ot ír)
3 dkg holland kakaópor
2 tk.őrölt fahéj
A hempergetéshez:
fahéjas porcukor
Elkészítés:
1. A darált kekszet elvegyítjük a kakaóporral, fahéjjal és annyi sűrített tejjel összegyúrjuk, hogy ragacsos, de masszív, formázható masszát kapjunk.
2. Kis golyókat formázunk belőle, fahéjas porcukorban meghempergetjük őket és ennyi a történet. 

Recipe in English:


Ingredients:
makes 15 small balls


100g digestive biscuits, finely ground
170g sweetened condensed milk
30g cocoa powder ( unsweetened, Dutch)
2 tsp ground cinnamon
For covering:
icing sugar
ground cinnamon
Method:
1. Place the biscuits in a food processor and blend until finely ground. Add the cocoa powder, cinnamon and as much condensed milk as you need to get a sticky but firm paste.
2. Shape into little ( 15-20g each) balls.
3. Roll them in the mixture of icing sugar and ground cinnamon.
Tovább a blogra »