Szofika a konyhában

Az ország legjobb fagyija-Soltvadkert

Kétségtelen, hogy az ország legjobb fagyiját Szervánszky László mestercukrász készíti a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában. Hálát adok a Jóistennek, hogy tőlünk mindössze 20 percre van kocsival Soltvadkert. Na nem mintha a távolság akadály lenne, az ország bármely szegletéből elutaznak a fanatikusok egy jó fagyiért.Persze nálunk sem maradhat ki, ha itthon vagyunk, akár június van, akár január.A halasi kórházba is csak azért szerettem járni, mert hazafelé mindig beugrottunk 1-2 gombóc fagyira a “Szervihez.”
Jelen pillanatban 130 forintért mérnek egy gömböt, ami kb. kétszer akkora,mint bárhol máshol.
Mindig vannak új ízek,most épp a narancsos-gesztenyés, tokaji aszús. De nálam az abszolút befutó mindig a pisztácia.
A cukrászda 1971 óta működik,azóta Szervánszky László és családja, gyermekei, valamint egyre népesebb csapata alkotja a sütemény-és fagylaltkülönlegességeket.Naponta 40-90 féle sütemény és 30 féle fagylalt közül válogathatnak a messzi földről idezarándoklók.
Cukrász Múzeum és Irodalmi Kávéház is műküdik itt. Muszáj ellátogatni ide mindenkinek egyszer.Aki egyszer járt ott, úgyis vissza fog térni.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Heni says:

    Igen, igen, igen!!! A pisztácia mindig kötelező, a többit én is csak utána kezdem böngészni :-D!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!