Zajlik a héten Angliában a National Cupcake Week. Mohi ki is találta tegnap, hogy akkor süssünk valamit “együtt”. Ez ugyebár jelenleg azt jelenti, hogy ő süt Magyarországon én meg Angliában és a facebookon örvendünk egymás sütijeinek:) Ezúttal kitaláltuk, hogy egyazon recept szerint sütünk valamit, de a díszítés és tálalás mindenkinek a fantáziájára van bízva. Mohi az Earl Grey cupcake-et szemelte ki és meg kell mondjam, iszonyat durván Earl grey teaíze van:) Alapreceptnek a Hummingbird Bakery Vanilla Cupcake-jét használtunk, felturbózva Earl Grey teával. Moha versenyműve itt, illetve az alábbi képen látható.
Hozzávalók 12 db mini cupcake-hez:
60 gr liszt
70 gr kristálycukor
1 tk. sütőpor
csipet só
20 gr vaj
60 ml tej
3 db Earl Grey teafilter
fél tojás
pár csepp vanilia eszencia
A frostinghoz:
40 gr vaj
125 gr porcukor
12 ml tej
2 db Earl Grey teafilter
pár csepp vanilia eszencia
Elkészítés:
1. A 60 ml tejet, amit a tésztához adunk, mikróban fél perc alatt megmelegítjük és hozzáadunk 3 teafiltert. Legalább 1 órán át áztatjuk,majd kivesszük a filtereket. A frostingba kerülő 12 ml tejhez 2 filtert adunk és ugyanígy járunk el.
2. A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. ( Meg kellett kérdeznem Mohát, hogy mégis fél tojást hogy tesz bele a sütibe, mire közölte, hogy felveri az 1 tojást és csak felét csurgatja bele a tésztába. Hiába na, én már szőke vagyok ilyenekhez:)
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. A masszát szilikonos mini muffinformába kanalazzuk ( nekem 2 teáskanálnyi jutott minden kapszliba) és 10-12 perc alatt készre sütjük.
5. A vanília frosting hozzávalóit robotgéppel habosra keverjük, habzsákba töltjük és a kihűlt cupcake-eket kidíszítjük vele.
A tésztának erőteljesen barna színe lesz,de úgy a jó,mert akkor rendesen kiáztak a teafilterek a tejben és intenzív Earl Grey íze lesz a sütinek:) A frostingnál valamivel halványabb színt kapunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: