Az én Drágám már a szülinapjára is máktortát rendelt. Sajnos nem kapott. Mert nekem Croquembouche-t kellett inkább sütni. Ami tudjuk, hogy végződött. Nem érte el a kellő sikert-legalábbis nálam. Akkor megfogadtam, hogy a 6 éves évfordulónkra máktorta lesz, ha törik, ha szakad. Ez az én uram kedvenc tortája, gyerekkora óta majdnem minden szülinapján ez volt a torta.Úgyhogy tegnap gyorsan írtam egy emailt Anyósomnak, hogy SOS kellene a máktorta receptje. Jött is a recept azonnal. Ezúton is köszönöm Edit néninek, remélem tetszik a végeredmény.:) Nekünk tetszett!
Hozzávalók 22 cm-es tortaformához:
A tésztához:
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 ek. liszt
6 tojás
A krémhez:
2 cs. főzős vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj v. margarin
Elkészítés:
1. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük.
2. A 6 tojás sárgáját habosra, a fehérjét kemény habbá verjük.
3. A felvert tojáshabba beleforgatjuk a sárgáját majd a száraz anyagokat és kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk a masszát.
4. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
5. 2 csomag vaníliás pudingport 8 dl tejben felfőzünk. Amikor kicsit kihűlt, hozzákeverjük a vajat/margarint és a cukrot.
6. Amikor a torta kihűlt, félbe vagy háromba vágjuk és megtöltjük a krémmel, a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. Csokidarával vagy ezüst gyönggyel, esetleg mákkal díszítjük.
Kedves Szilvi!!Én is sokszor megsütöttem ( villanysütőm van), de sose lett folyós a közepe. Annyit tudok tanácsolni, hogy tűpróbával ellenőrizd a torta közepét a sütési idő letelte után,és hagyd tovább, ha még nem sült meg. Ha elkezdeni barnulni a teteje, fedd le alufóliával és úgy süsd készre!!!!Remélem legközelebb tökéletes lesz 🙂
Szia!Máktortát kerestem mert a párom nagy kedvence.Meg is találtam ezt a remek receptet,egy problémám van csak,mindent a recept szerint csinálok a tészta közepe mégis folyós marad.Már többször próbáltam mégis mindig ilyen az eredmény!Az íze tökéletes csak szeretném ezt kiküszöbölni,ha tudnál segíteni.Hőlégkeveréssel sütöd?Vagy hagyjam bent hosszabb ideig?Válaszod előre is köszönöm!
Ha szereted a mákot, akkor biztosan kedvenc lesz. És nagyon sokat meg lehet belőle egyszerre enni :))
húúú, ez a torta nagyon szép, és egyszerű elkészíteni, asszem kedvenc:))