Szofika a konyhában

Lazacos-fokhagymás rizs

Szombat este. 10 óra. Úgy ennénk valamit, de főzni már mégse kéne ilyenkor.De van üres rizs a hűtőben még tegnapról,majd azt felturbózom valamivel, szigorúan 3 perc alatt. Egy pillanattal sem tartott tovább.
Hozzávalók:
főtt rizs
10 dkg apróra vágott füstölt lazac
fél deci tej
fél deci tejszín
diónyi vaj
só, bors
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A főtt rizst tegyük egy lábasba, öntsük rá a tejszínt és a tejet, forraljuk össze.
2. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát, dobjunk bele egy diónyi vajat.
3. Főzzük addig, míg krémes állaga nem lesz. ( kb. 2 perc)
4. Egy tálkába ( én most szufléformába) rétegezzük a rizst és a lazacot.
5. Egy határozott mozdulattalk borítsuk egy tányérra és HAMMM!!!
Jobb esetben köretnek tudom elképzelni, de tűzoltásképp megteszi egy szombat éjszakai nasinak is 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szofi says:

    Önmagában is megállja a helyét, ha nem annyira farkaséhes az ember, de köretként nyilván még jobb, remélem Neked is ízleni fog!:)

  2. Tetszik az ötlet, legközelebb ha főzök rizst kipróbálom 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!