Szofika a konyhában

Fusilli alla rusticana

Nyilván látszik a képen, hogy NEM az én konyhámban készült. Egyrészt, ha lenne ilyen menő borospoharam, már villogtam volna vele 🙂 Másrészt a háttérben felsejlik egy gyerek etetőszék és hát az sem a mi lakásunk szerves tartozéka. 
Kérem szépen, bébiszittelni voltam ma, életemben először, egy 5 nap híján 1 éves kislányt. Anyukája elutazott hétvégére és engem kért meg, hogy segítsek be a hugának, akinek meg el van törve a karja, így elkél a segítség.Univerzális nanny voltam, aki még vacsit is főzött a csapatnak.
Prezzoban volt egyik kedvenc kajánk K-val ez a pasta. Habár ő még ott dolgozik és eheti, én viszont már nem, megegyeztünk, hogy akkor lekoppintom. Jelentem, jól sikerült.:)

Hozzávalók ( 4 személyre)
1 csomag ( 500 gr) fusilli tészta
3 csirkemellfilé
pár szelet füstölt bacon
1 fej lilahagyma
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
5 dl fokhagymás paradicsomszósz
2 dl tejszín
friss rozmaring
só, bors, olívaolaj
parmezán
Elkészítés:
1. A tésztát a szokásos módon főzzük ki.
2. Egy serpenyőben kevés olívaolaj pirítsuk le a julienre vágott kaliforniai paprikát és tegyük félre.
3. Vegyünk elő egy másik serpenyőt: ebben olívaolajon pirítsuk le az apróra vágott lilahagymát, adjuk hozzá a felkockázott bacont és a vékony csíkokra vágott csirkemellet. A hús fehéredéséig pirítsuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. Öntsük rá a paradicsomszószt és a tejszínt és adjuk hozzá az előzőleg elkészített paprikát is.
5. Addig főzzük közepes lángon, míg a hús teljesen meg nem puhul.
6. Végül apróra vágott friss rozmaringot is szórjunk bele.
 7. A kifőtt tésztára szedjünk a szószból és álaláskor reszeljünk rá frissen parmezánsajtot és 1 rozmaringágat csücsültessünk az ételünk közepébe.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi Csabi :)Én már Zizzire váltottam a Prezzot, a kaja is jobb :)Amúgy zafferanot én is szerettem, no chillies 😀

  2. hicsabi says:

    Mivel fusilli, érdemes teljesen összekeverni a rusticana raguval, úgy jön ki jól az íze.. Viszont a Penne Zafferano sem rossz, én most arra váltottam a prezzo-ban 😀

  3. Szofi says:

    Köszi Emi:) A fotó nem a legjobb, de már éhes volt a csapat az egész napos babysittelésben, nem akartam húzni az idegeiket a szokásos 30-40 ételfotóval:)

  4. Emi says:

    Nagyon guszta! Úgy néz ki ma tényleg mindenkinél tészta van:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!