Szofika a konyhában

Borsófőzelék

Nincs mit szépíteni, látom én is, 1 hete posztoltam utoljára…Néha van ilyen, hogy az embert maguk alá temetik az események és csak melegszendvicsre meg paradicsomos tésztára van idő-meg pénz 🙂
De mentségemre legyen mondva, azért sütöttem ááááám, ma például háromfélét is, de mivel köt a titoktartás, nem posztolhatom:) Hamarosan minden kiderül. Addig meg álljon itt a borsófőzelék a madárkás szalvétán:)
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó ( most mirelit)
2 ek. liszt
2 dl tej
olaj
só, bors
Elkészítés:
1. A borsót annyi sós vízben, ami ellepi, feltesszük főni. Kb. 10 perc alatt főzzük puhára és húzzuk le a tűzről.
2. A rántáshoz olajat hevítünk és beleszórjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk.
3. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet és teljesen csomómentesre keverjük.
4. Öntsük hozzá a borsóhoz, tegyük vissza a tűzre és folyamatosan kevergetve főzzük főzelék sűrűségűre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Petrezselyemzöld nem árt neki, nekem most nem volt itthon.
Pirított baconkockákkal és tükörtojival tálaltam.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Én is, és évek óta nem ettem és olyan jóóóó volt 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!