Szofika a konyhában

Lazacfilé kapros-citromos tejszínes rizzsel

Egy könnyű vacsora. Étkezési szokásaim átalakulóban vannak, ennek jegyében készült az első étel.
A lazac-kapor-citrom triász már lehet, hogy unalmas, de nem tehetek róla, nekem ők összetartoznak, elválaszthatatlanok.:)
Hozzávalók:
2 lazacfilé
2 ek. vaj
250 gr rizs
1,5 dl tejszín
1 citrom
1 csokor kapor
só, bors
Elkészítés:
1. A lazacfiléket megmossuk, enyhén sózzuk, borsozzuk minden oldalukat.
2. Egy serpenyőben vajat hevítünk és oldalanként 2-3 percig sütjük a halat majd néhány percig fedő alatt is sütjük, hogy mindenképp megsüljön a belseje is.
3. A kaprot apróra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
4. A rizst sós vízben kifőzzük, hozzáadjuk a citromos kaprot, felöntjük a tejszínnel és jól összeforgatjuk.
5. Tálaláskor helyezzünk 1-1 citromgerezdet a lazacfilék tetejére. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi Erika!Nálunk sajnos ritkán van hal,de most megfogadtam, hogy ezentúl hetente min. egyszer lesz:) Majd nézelődök Nálad receptügyben 🙂

  2. Erika says:

    Lazacot mi is imádjuk minden héten készül van hogy 2x is:) nagyon guszta ez a variáció is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!