Szofika a konyhában

Pisztáciás-fehércsokis brownie

Meglepő módon ismét egy browniet hoztam. Régóta készültem már pisztáciával felturbózni a tökéletes brownie receptet, most megtettem. És még vaníliafagyi is volt hozzá.:)
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
150 gr vaj
300 gr cukor
4-5 ek. cukrozatlan kakaópor
2 tojás
150 gr liszt
csipet só
pár csepp vaníliaesszencia
100 gr sózatlan pisztácia
fehércsoki a díszítéshez
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk. Ne legyen forró, épp csak olvadjon meg.
2. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig,míg el nem kezd olvadni.
3. Ezután mehet bele a kakaópor, a tojások, a só, a vanília.
4. Keverjük hozzá a durvára vágott pisztáciát ( egy keveset tegyünk félre a tetejére)  végül a lisztet.
5. Simítsuk a tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.
6. Ha kész, szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával és olvasztott fehércsokival díszítsük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szofi says:

    Ezzel én is így vagyok, csak ontod a jobbnál jobb tortáidat, nekem meg nincs időőőőőm:)

  2. Nyammm says:

    Jajjj már megint egy finomsáág: Nem tudom már mit mikor készítsek el tőled, de még mindig a Snickers szelet van az első helyen:) Hétvégén fog készülni:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!