“Meatballs al forno” a munkahelyemen a neve.Némi változtatással készítettem, de az enyém jobban néz ki, na.:) Semmi fakszni, egyszerű hétköznapi vacsi, még sztorija sincs.:)
Hozzávalók:
fél csomag penne
12 db húsgolyó ( nálam most félkész:)
5 dl bazsalikomos paradicsomszósz
5-6 nagyobb fej gomba
olaj
tetejére cheddar és red leicester sajt
Elkészítés:
1. A tésztát kifőzzük.
2. A húsgolyókat bő olajban, folyamatosan forgatva kisütjük, majd félbevágjuk őket és félretesszük.
( Legalább ellenőrizzük, hogy átsültek-e, én ezzel mindig bajban vagyok:)
3. Kevés olajon lepirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát, hozzáadjuk a húsgolyókat.
4. Felöntjük a paradicsomszósszal és összeforraljuk.
5. A kifőtt tésztát összekeverjük a szósszal, tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük,míg a tetejére pirul a sajt.
Aranyos vagy, köszönöm:))Majd írj, hogy ízlett, ha elkészítetted:)
ÚÚÚ nagyon finom lehet 🙂 Ki kéne próbálnomJa és imádom a blogosat Szofi!!! 🙂
Jó étvégyat hozzá:)
Emi, feltétlen!!
Hajrá anyukám:))
Vikvi, feltétlen próbáld ki. Én élek-halok értük:)
Azt hiszem erre mondhatjuk , hogy egyszerű és nagyszerű , nagyon gusztusos , feltétlenül ki kell próbálnom . Szerencsére a családom sem tudja milyenek az IKEÁS gombócok , így az enyémek is megfelelnek nekik .
Tészta jöhet minden mennyiségben. Húsgolyó is. Gombáról nem is beszélve! Ikea meg nincs a közelünkben, de annyit beszéltek róla, valamikor ki kell próbálnom:)
Imádom a tésztákat és mindig rádöbbentesz, hogy nagyon ritkán készítek! Listára fel:)
Nagyon fincsi lehet 🙂 Én még sosem ettem az ikeás húsgombócot. tényleg olyan jó?
Erika, az ikeás húsgolyók nálam viszik a prímet.:)Eddig kétszer próbáltam reprodukálni itthon, de mégsem teljesen olyan…
Ez is istenien néz ki! Imádjuk mi is a húsgolyókat, legutóbb IKEÁ-ban ettük a svéd változatot, hát az fantasztikus.:) Már ott figyel nálam is a darált hús a hűtőben:)