Szofika a konyhában

Anyuci éléskamrája

Első utam Anyucinál a spájzba vezetett. Akkor döntöttem el, hogy ha visszajövünk, indul a lekvárfőzés nálam is. Soha életemben nem főztem lekvárt és befőttet sem tudom, hogy kell eltenni, úgyhogy Anyu kiokított.
Százszámra sorakoznak nála az üvegek, szószerint roskadoznak a polcok: zakuszka, zöldparadicsomlekvár ( ez valami félelmetes), ananászos cukkini lekvár, almás céklalekvár, meggyes-málnás, hogy csak a legjobbakat említsem. Szóval kedvet kaptam én is, de nem csak lekvárhoz, máshoz is, ami picit lejjebb található 🙂
Zakuszka, paradicsomlé, zöldparadicsom-lekvár

Eper-szamóca,őőőőő, bocsánat: eper-málna lekvár :))

Ananászos cukkini lekvár

Anyucikám és a lekvárkollekció

Az idei év felfedezettje: Anyu házi készítésű, 14 fokos fügebora. Akár egy 5 puttonyos tokaji aszú, finom füge-esszenciával. Ezzel Anyu még híres lesz 🙂

Fügebor

Nemcsak fügebor, hanem eperbor is készült.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Marcsi says:

    Kedves Szofi!A 6 folyamat nem tántorítana vissza.Ha friss fügéből kell késziteni annak most van itt az idelye, lehet kapni a piacon.Ha megossza velünk a “Főnökasszony” a receptet előre is köszike.

  2. Kedves Marcsi!!Köszönöm szépen Anyu nevében is:) Hááááát,a fügebor recept még várat magára,én is tervezem elkészíteni, de épp költözés előtt állunk,és megsúgom, 6 hetes a folyamat, így még nem vágok bele!:)Recept-ügyben majd megkérdezem a Főnökasszonyt 😀

  3. Marcsi says:

    HŰŰŰŰŰ mennyi finomság!!!! Gratula anyudnak!!A fügebor receptjét nem lehetne feltenni a blogra?Persze csak akkor ha nem titkos!

  4. Köszönöm Erika!!Elfogultság nélkül mondhatom, hogy az én Anyukám a legjobb szakácsnő a világon :DD Már kapacitálom a saját blogra is, de szerintem erre majd csak akkor kerít sort, ha nyugdíjba megy 🙂

  5. Igyekszem, igyekszem,talán az első lekvárra holnap sort is kerítek 🙂 pussziii

  6. Erika says:

    Micsoda éléskamra, micsoda készlet! Nagyon finom lehet a fügebor is, nem próbáltam még! Szorgalmazom az ötletet, mivel még én sem főztem be semmit (csak ki), így szívesen látnám ezeket a receptjeidet is:) Tetszik a lila háttér!:)

  7. Anyu says:

    Köszönöm, Kicsim! Azért a fotóval nem vagyok elégedett! Csinálhattál volna rólam is vagy ötvenet-ahogy a kajákról szoktál- hátha lett volna közte előnyösebb!!!:)

  8. Nyammm says:

    wowooo tessék a blogon elkészíteni mind, hogy nálun kis készülhessen:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!