Szofika a konyhában

Fűszeres szilvás muffin

Megérkezett az ősz. Nekem a legőszibb gyümölcs a szilva. Nem mondanám, hogy rajongok érte, de ma mégis ez volt az első, amit a kosárba tettem, mikor eldöntöttem, hogy őszi muffint sütök. A receptet itt találtam, kicsit átalakítottam.Na jó, eléggé.
Az adagokat megdupláztam, így 12 nagy és 6 minimuffin lett belőle.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1,5 tk. sütőpor
fél tk. őrölt fahéj
fél tk. őrölt szerecsendió
1 db tonkabab, lereszelve
csipet só
150 ml tej
2 ek. olaj
2 tojás
4-6 ek. golden syrup ( mézzel helyettesíthető)
6 db ( a képen látható fajta ) szilva
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat(liszt, sütőpor, fűszerek, tonkabab, só) egy tálba szitáljuk és összekeverjük.
2.A nedves hozzávalókat ( tojás, olaj, tej, golden syrup) kikeverjük.
3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, apróbb darabokra kockázzuk.
4.A száraz és a nedves anyagokat összekeverjük végül hozzáforgatjuk a szilvát is.
5. Belekanalazzuk a muffinformába a tésztát és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Tipp!
Ha nem szeretnétek úgy járni,mint én, hogy a szilva miatt beleragad a muffin a papírba, akkor 2 változat áll fenn.
1. Ne keverjük a szilvát a tésztába, a tésztával a formát kb. háromnegyedig töltsük meg és a tetejére halmozzuk a szilvát.
2. Itt sem keverjük a szilvát a tésztába, tegyünk a forma aljára egy kanálnyi tésztát, erre pár darabka szilvát majd tésztával fedjük be, így szilvával töltött muffinunk lesz és nem ragad le.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szép lilák voltak valóban, de közel sem voltak annyira édesek mint otthon 🙁

  2. Erika says:

    Milyen szép lilák!:) Nálunk ritka a szilva…..azért szeretem, főleg lekvárnak! Guszták lettek a muffinkák:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!