Szofika a konyhában

Banános-kókuszos kekszgolyó

A mai második adag kekszgolyóm.Előre is elnézést, de ezentúl sűrűn fogok kekszgolyókat posztolni, habár nem a cukrászművészet csúcsa, de néha se idő, se pénz nincs nagy remekeket alkotni. De valami kis édesség minden napra kell, remek megoldás a kekszgolyó!
Hozzávalók:
kb. 20-22 golyóhoz
20 dkg darált keksz ( háztartási típusú)
10 dkg porcukor
2 kisebb banán
kókuszreszelék ( amennyit felvesz)
A hempergetéshez:
kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A banánokat pépesítsük egy villával.Keverjük hozzá a kekszet, a porcukrot és annyi kókuszt, amennyit felvesz, hogy formázható masszát kapjunk. ( Ha a banán jó érett és édes, akkor érdemesebb keveseb cukorral készíteni, elkerülendő, hogy csömör legyen.)
2. Formázzunk belőle golyóbisokat, hempergessük meg kókuszreszelékben és már kész is.:)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Emi,én is a Rich tea kekszet használom,cheesecake aljára is azt szoktam tenni, szerintem ez hasonlít leginkább az otthoni háztartási kekszhez!!!Én is azóta azon agyalok,milyen variációban golyózzak még, de szerintem bármit teszünk is bele, életképes lesz 🙂

  2. Emi says:

    Imádom a golyócskákat:) Micsoda ötletek! És most, hogy elgondolkodok rajta, millió féle képpen variálható. Milyen kekszet használsz hozzá? Én a Rich Tea Biscuitet szoktam használni ha kekszes sütit készítek. Jó, de édes, … nem a háztartási…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!