Szofika a konyhában

Cseresznyés-fehércsokis gyűrű

Jelentem, visszatértem!!Vidéki kis konyhám első sütije ez az egyszerű,de annál mutatósabb és finomabb gyűrű. Fél centinél vékonyabbra ne nyújtsuk,mert kiszárad és nagyon ropogós lesz.Az előírtnál tovább ne süssük.
A recept a Baking Heaven magazin 2012 tavaszi számában jelent meg, picit azért alakítottam rajta.
Hozzávalók:
18 db-hoz

115 gr vaj
85 gr kristálycukor
1 tojássárgája
200 gr liszt
50 gr cukrozott cseresznye ( glace)
Tetejére:
4 kocka fehércsoki

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra ( az eredeti recept 200 fokot ír, de 2 perc után meg fog égni, 180 fokon süssük.)
2. A vajat a cukorral, tojássárgával habosra keverjük majd hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az apróra vágott cukrozott cseresznyét.Kézzel alaposan összedolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és egy kb. 8 cm átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk. A közepét 2,5 cm átmérőjű szaggatóval lyukasztjuk ki.
4. Sütőpapíros tepsire tesszük őket és kb. 12 perc alatt, aranybarnára sütjük.
5. Ha kihűltek, olvasztott fehércsokival díszítjük őket. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!