Szofika a konyhában

Kakaós-rumos tekercs

Csiga vagy tekercs…Teljesen mindegy.Isteni finom még mindig az Ildikó-féle cucc.
Melegen, egy pohár hideg tejjel, leköröz bármi tortát vagy habos-babos csodát. Ja, csak mondom, hogy én 5-öt ettem meg belőle. De amíg kelt a tészta, edzettem, szóval azt az 5-öt lelkiismeret furdalás nélkül ettem meg.:)
Ezúttal szárított élesztővel készítettem, ugyanúgy működik a dolog.
Hozzávalók:
16 tekercshez
500 gr liszt
1 egész tojás+1 sárgája
2 dl tej
8 dkg cukor
8 dkg olvasztott vaj
1 tk.só
10 gr szárított élesztő ( vagy 40 gr friss)
A töltelékhez:
5 ek. cukor
3 púpos ek. kakaópor
2 tk. fahéj
10 dkg olvasztott vaj
1 tk. rumaroma ( vagy több)

Elkészítés:
1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, meleg helyen félórán át kelesztjük, letakarva,addig elkészítjük a tölteléket: a kakaót a cukorral egy tálban elkeverjük, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat, a fahéjat és a rumaromát, simára keverjük.
3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettévesszük.
4. A cipót kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelék felével és pizzavágóval vagy éles késsel 8 cikkre vágjuk. A cikkeket feltekerjük, sütőpapíros tepsire tesszük őket és betoljuk a  HIDEG sütőbe.
5. Egy lábasban vizet teszünk a tekercsek alá és 160 fokra bekapcsoljuk a sütőt, 25 perc alatt készre sütjük a tekercseket.
6. A tészta másik felével hasonlóképp járunk el, így 16 db tekercsünk lesz.
7. Még melegen megszórjuk porcukorral, egy pohár hideg tejet adunk mellé.
Nem vagyok az a tejet magában ivó fajta, de ehhez nagyon dukál.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hűűűű, akkor jó korán kelhettél :)) Egészségére mindenkinek!!Puszi 🙂

  2. beHAPPY says:

    Reggelire megsütöttem, dupla adagot 🙂 Kollégák szerették, szóval köszi Judi!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!