Szofika a konyhában

Bundás szendvics a’la Z.

A ma esti vacsoránk bundás kenyérnek indult. Aztán az én drága Zém továbbfejlesztette az ötletet, kitalálta, hogy mi lenne, ha a két kedvencünket, a melegszendvicset és a bundáskenyeret ötvöznénk?Így lett belőle bundás szendvics és bitang jóóóó lett!!! Vacsorára, party-kajának/ másnaposság elűzésére, gyerekeknek reggelire, minden alkalomra ideális, mivel iszonyatosan laktató, mi 2 kis szeletet tudtunk megenni, így maradt későbbre / reggelire is! További előnye, hogy pikk-pakk elkészül, és a hozzávalók szerintem minden háztartásban megtalálhatók! Ha csak száraz kenyér van otthon, az is jó, de nálunk friss kenyérből készült, ami még jobban megszívta magát a tojással és még “szottyosabb” lett. Elmaradhatatlan velejárója egy kanna Earl grey tea, sok-sok friss citrommal, ne hagyjátok ki.:)
Hozzávalók:
10 szelet kenyér ( lehetőleg egyforma méretűek)
10 szelet selyemsonka
5 nagy szelet sajt
7 tojás
olaj a sütéshez
pici só

Elkészítés:
1. 5 szelet kenyeret egymás mellé helyezünk, mindegyikre helyezünk 2 szelet sonkát és 1 szelet sajtot és beborítjuk egy másik kenyérrel-lehetőleg ugyanakkorával.
2. A szendvicseket félbevágjuk, így 10 kisebb szenyánk lesz.
3. Egy akkora tálban, amiben kényelmesen elmerülnek majd a kenyereket, pici sóval felverjük a tojásokat.
4. A szendvicseket megmerítjük a tojásban és bő olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
5. Papírtörlőre szedjük őket és azonnal fogyasztjuk, a csésze citromos teával együtt.:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!