Megint golyó és megint karácsonyi. Külsőre nem az a doboktőleegyhátast golyó, az íze viszont olyan, szóval tessék csak bátran görgetni!
Hozzávalók:
15 golyóhoz
150 gr darált keksz ( háztartási)
50 gr porcukor
50 gr aszalt szilva, apróra vágva
50 gr olvasztott vaj
50 gr krémsajt ( Philadelphia)
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
mézeskalács-fűszerkeverék
A tetejére:
3 kocka étcsoki
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, közben kóstolgatunk, beállítjuk ízlés szerint az édességét, fűszerességét. Fűszereket nem mértem, úgyhogy kóstolgatni kell.:)
2. Kis golyókat formálunk a masszából és olvasztott étcsokival áthúzzuk a golyók tetejét.:)
De jól néz ki! 🙂