Tegnap főztem vacsorára ezt a levest, el is fogyott mind. Ma délelőtt kérdeztem Z-t, milyen leves legyen. A válasz: ugyanolyan, mint tegnap. Normál esetben kiakadtam volna ezen, hogy ugyanolyan levest főzzek, de mivel nekem is nagyon ízlett, nem tiltakoztam. Mennyiségek nem igazán vannak, az ilyen típusú leveseket általában érzésre készítem.:) Mivel az újévi fogadalmam a bloggal kapcsolatban az volt, hogy több leves és főétel lesz, próbálom nagyjából mérni a hozzávalókat a továbbiakban.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
kb. 2 marék tarhonya
burgonya
pirospaprika, só, bors
pici olaj
csemege pirosarany
1 csokor friss petrezselyem
füstölt kolbász
Elkészítés:
1. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a tarhonyát és 1-2 percig pirítjuk, míg a tarhonya kis színt nem kap. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük bőven vízzel.
2. Mehet vissza a tűzre, felforraljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és a felkarikázott kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, pirosarannyal ízesítjük.
3. Közepes lángon főzzük, míg a krumpli és a tarhonya meg nem puhul, szükség esetén vízzel pótoljuk.
4. Apróra vágott friss petrezselymet szórunk bele mikor kész és tejföllel tálaljuk.
Jó kis tartalmas levest főztél! Nem csodálom, hogy dupláznod kellett! 🙂