Szofika a konyhában

Fahéjgolyó / Cinnamon balls

Kérem szépen, egy újabb hatalmas felfedezés a golyókészítésben, amit ismét a Gasztroikonnak, Pufinnak köszönhetek. Nálam eddig majdnem minden golyó úgy indult, hogy darált keksz, porcukor, krémsajt. Puffin viszont azt mondja, sűrített tej. Az a cukrozott fajta, aminek 100 gr-jában 350 kcal van a csomagolás szerint. Vettem egy nagy levegőt és bedobtam a kosárba, “úgyis biciklizem minden nap” felkiáltással és megnyugtattam magam, hogyha kicsi golyókat csinálok, akkor nem lesz benne annyi CH. Na de az első golyó után nem érdekelt már a sűrített tej tápértéke sem. Nagyon cimetös, nagyon finom és az állaga szuper, kissé ragacsos- azt hiszem csak a sűrített tejjel érhető ez el. 5 perc alatt kész, must have golyó!!!!!
Hozzávalók:
kb. 15 kisebb golyóhoz

100 gr darált keksz
170 gr cukrozott sűrített tej ( nálunk ekkora 1 tubus, az eredeti recept 200 gr-ot ír)
3 dkg holland kakaópor
2 tk.őrölt fahéj
A hempergetéshez:
fahéjas porcukor
Elkészítés:
1. A darált kekszet elvegyítjük a kakaóporral, fahéjjal és annyi sűrített tejjel összegyúrjuk, hogy ragacsos, de masszív, formázható masszát kapjunk.
2. Kis golyókat formázunk belőle, fahéjas porcukorban meghempergetjük őket és ennyi a történet. 

Recipe in English:

Ingredients:
makes 15 small balls

100g digestive biscuits, finely ground
170g sweetened condensed milk
30g cocoa powder ( unsweetened, Dutch)
2 tsp ground cinnamon
For covering:
icing sugar
ground cinnamon
Method:
1. Place the biscuits in a food processor and blend until finely ground. Add the cocoa powder, cinnamon and as much condensed milk as you need to get a sticky but firm paste.
2. Shape into little ( 15-20g each) balls.
3. Roll them in the mixture of icing sugar and ground cinnamon.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Szofi! Nem fogadtam meg a tanácsodat és útra kelt…De nem jutott messzire csak a hasamig:-)Csodás desszert, mennyei íz!

  2. Kedves Zsuzsi! 1-2 napot talan kibir,de jobb frissiben elfogyasztani,ha tul sokaig all,a keksz nagyon magaba szivja a suritett tejet es kemeny,szaraz golyo lesz…Ha utaztatni szeretnel sutit,inkabb valami linzer-alaput vinnek a helyedben,ami par nap elteltevel csak puhabb,ezaltal finomabb lesz. A marcipannal bevont linzerek pl. 1 het utan is isteni finomak es nagyon dekorativak is,a par nappal ezelotti bejegyzesben megtalalod!Udv: Szofi

  3. Kedves Szofi! Ajándékba készíteném, utazna néhány napot mire odaér a tulajdonoshoz. Szerinted elviseli hibernálás nélkül az utazás fáradalmait?Zsuzsi

  4. Dina says:

    jó, akkor nem is négyszeres, hanem ötszörös volt a mennyiség, hiszen fél kilóval nyitottam. Gondoltam marad mára, hogy vihessek pár szemet ajándékba, kóstolónak. Tévedtem. Ezt egy kilóval kell kezdeni. 😀

  5. Szofi says:

    Lányok, ezt feltétlen, mert nagyon gyors és isteni, én tegnap este még egy adagot meg kellett csináljak az uramnak 🙂

  6. Ors says:

    Csatlakozom az elottem szolohoz termeszetesen 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!