Szofika a konyhában

Egyszerű, egészséges zabkeksz / Healthy oat biscuits

Most először sütöttem teljes kiőrlésű lisztből. Mivel már az uram is elhízott, a már 5. hónapja tartó kényszerpihenőnek köszönhetően, durvább eszközökhöz kellett nyúlnom.  Sose sütöttem még ilyen lisztből, így nem mertem kísérletezni,ezt a receptet választottam, ami több blogon is visszaköszönt. Ez egy egyszerű, natúr zabkeksz, amibe legközelebb tenni fogok valami aszalványt vagy csokicseppet ( tudom, úgy már kevésbé diétás), vagy egy kis olvasztott csokival áthúzom. Finom, omlós, de nekem hiányzik belőle valami. Egy csésze tejeskávéhoz viszont pont jó így. Na, szóval finom. Próbáljátok csak ki. És egészségesebb mint egy szelet csokitorta. 

Hozzávalók:
16 db kekszhez

100 gr teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
75 gr zabpehely
25 gr pirított mogyoró, héjas
25 gr pirított, szeletelt mandula
csipet só
csipet szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. sütőpor
3 ek. cukor
100 gr vaj/ margarin
1 tojás
Elkészítés:
1. A zabpelyhet, mogyorót, mandulát aprítógépbe tesszük és finomra őröljük, Hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, cukrot. Elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat/ margarint,elmorzsoljuk majd a tojás hozzáadásával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva félórára mehet a hűtőbe.
3. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, kör alakúra kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire helyezzük. 
4. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, jól záródó dobozban tároljuk.
In English:
Simple, healthy oat biscuits. Feel free to make them more exiting by adding dried fruits, nuts, choc chip. Have it for breakfast with some yogurt or eat them as an afternoon snack. Guilt-free, yummy bites!
Ingredients:
makes 16 biscuits
100g spelt flour, wholemeal
75g oats
pinch of salt
pinch of baking soda
1 tsp ground cinnamon
1/2 tsp baking powder
25g toasted hazelnuts
25g toasted almonds
3 tbsp sugar
100g butter, unsalted
1 egg
Method:
1. Place oats, hazelnuts and almonds in a food processor and blend until finely ground. Mix with flour, salt, sugar, baking soda, baking powder, cinnamon.
2. Add the butter and egg and knead until it forms a ball. Wrap in cling film and refrigerate for half an hour.
3. On a lightly floured surface roll out to a thickness of 5 mm and cut out with a round cookie cutter.
4. Put them on a baking tray lined with baking parchment and cook for about 15 mins in 190 celsius preheated oven.
5. Put them on a wire rack to cool and keep them in an airtight container.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Marcsi says:

    Nagyon teccccccik az új sütibúrád!!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!