Továbbra is maradok az egyszerűen elkészíthető, olcsó desszerteknél. Most egy igazán őszi almás-fahéjas sütikét hoztam, tulajdonképp csak egy egyszerű omlós tészta amit gazdagon megpakolunk almával, jóó sok fahéjjal. Elég hamar elfogyott,mivel épp a konyhában dolgoztak a drága Éder Mestereink, szegények ha már itt töltötték a szombat estét, legalább egy kis vigaszdíjjal tudtam Nekik szolgálni 🙂
Hozzávalók:
2 db pitéhez
( én egy 20 cm-es kör alakút és egy 20×20-as szögleteset készítettem)
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj/ margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1-2 ek. tejföl / görög joghurt, ha nem áll össze
A tetejére:
2-3 nagy alma
kristálycukor
fahéj
2-3 dkg vaj
baracklekvár
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra ( hőlégkeverés)
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem áll össze, adjunk hozzá tejfölt vagy joghurtot.
3. Nyújtsuk ki akkorára mint a forma és illesszük bele vagy csak nyomkodjuk bele a formába. Célszerű levehető aljú piteformát használni, így egyszerűen ki tudjuk majd venni a formából, ha kihűlt.
4. Szurkáljuk meg villával és rakjuk ki vékonyra vágott almaszeletekkel a tetejét. Szórjuk meg cukorral és fahéjjal, pici kockákra vágott vajat pötyögtessünk rá és toljuk előmelegített sütőbe. Kb. 40 perc alatt süssük készre. Ha a tészta széle pirul és az alma is megfonnyadt, vegyük ki.
5. Még melegen kenjük meg vékonyan baracklekvárral a tetejét és miután kihűlt, szeleteljük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: