Debütálása óta nem is tudom összeszámolni, hányszor készítettem el. Teljes zserbó-fíling, icipici gömbökbe zárva. Nyugodtan adjuk őket karácsonyi ajándék gyanánt, sőt, ha nem golyó alakúra csináljuk, hanem kicsit hosszúkásra és úgy mártjuk ki csokiban, akkor kész is a zserbó-szaloncukor 🙂
Én most az osztálytalálkozós asztalra helyeztem egy nagy tálcányit.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
20 dkg darált háztartási keksz
15 dkg darált, pirított dió
házi sárgabaracklekvár
A bevonathoz:
20 dkg étcsoki
1-2 ek. étolaj
pici darált dió
Elkészítés:
1. A darált kekszet és a darált diót elvegyítjük egy tálban és annyi sárgabaracklekvárral összedolgozzuk, hogy formázható, nem túl lágy, de ne is száraz masszát kapjunk.
2. Formáljunk kisebb ( kb. 15 gr-os) vagy nagyobb ( kb. 20 gr-os) golyókat a masszából és tegyük őket hűtőbe.
3. Olvasszuk fel mikróban az étcsoki 3/4-ét majd apróra vágva adjuk hozzá a maradék csokit is és keverjük simára, pici étolajat adjunk hozzá.
4. A hideg golyókba szúrjunk egy fodpiszkálót, mártsuk meg a csokiban és tegyük őket szilikonos / sütőpapírra száradni. Pici darált dióval szórjuk meg a tetejüket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: