Szofika a konyhában

Baileys házilag

Azt hiszem ő lett az idei év favoritja.A boltinál sokkal de sokkal jobb. Az állaga, az édessége is szuper lett és az alkoholossága is. Ne spóroljunk, itt muszáj jó minőségű whiskey-t használni, ebbe nem lesz jó a vodka vagy a rum. Nagy előnye, hogy 2 perc alatt kész van,mindössze egy turmixgép szükséges hozzá. A kiinduló recept ez volt.
A képen található díszek a nővérem keze munkáját dicsérik, ők lesznek az idei karácsonyfadíszeink:)
Az üveg szintén a szívem csücske, egy kocsmáros ismerős teszi nekem félre a különféle különleges formájú üvegeket 🙂

Hozzávalók:

2 dl habtejszín
340 gr ( 2 tubus) cukrozott sűrített tej
1 adag erős presszókávé  ( én 2 tk. instant kávét oldottam fel kb. fél dl forró vízben)
1 ek. vanília szirup (aromával is helyettesíthető)
1,5 dl whiskey ( nálam Jura)
Elkészítés:
1. Az instant kávét feloldjuk forró vízben, elkeverjük.
2. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és kb. 1 perc alatt simára dolgoztatjuk a géppel.
3. Mehet is az üvegbe, felhasználásig tároljuk hűtőben, időnként rázogassuk meg. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szilvia says:

    Szia.ma elkészítettem,megkostolta persze,és nagyon jó:)és igazán gyors .köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!