Szofika a konyhában

Mogyoróvajas-banános zabcsók

Volt egyszer egy banános-csokis zabcsók, azóta is nagy népszerűségnek örvend, gyakran készítem,mikor valami édességre vágyunk, de fél kiló cukor és fél kiló liszt nélkül. 
Ez alapján készült most, szintén elenyésző munkával és időráfordítással ez a mogyoróvajas-banános zabcsók. A mogyoróvaj miatt nem mondanám kalóriaszegénynek, de hozzáadott cukrot, lisztet nem tartalmaz, egy isteni energiabomba! Fahéjas görög joghurtba mártogatva…

Hozzávalók:
25-30 db-hoz

1 csésze: 2,5 dl
1,5 csésze finomszemű zabpehely
2 érett banán
1/2 csésze mogyoróvaj
csipet só
1 tk. fahéj

Elkészítés:
1. A banánt villával áttörjük és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
2. Diónyi gömböket formálunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!