Most, hogy tombol a pizzaláz, gondoltam, szentelek egy külön bejegyzést a pizzaszósznak is, az egyszerűbb megtalálhatóság kedvéért. Az alábbi mennyiség 2-3 pizzához elegendő, persze attól függ, ki mennyire szereti szószosan. Ha vendégeket várunk, érdemes előre elkészíteni nagyobb adag pizzaszószt, hűtőben eláll pár napig/ 1 hétig is, gondolom, hiszen nem sok romlandó van benne. De persze frissen sem nagy ördöngösség összedobni.
A pizzatészta receptje ide kattintva olvasható.
Hozzávalók:
400 gr hámozott paradicsom ( konzerv)
fél tk. só
fél tk. őrölt bors
1 kk. cukor
2 gerezd fokhagyma, lereszelve
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregano
1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. Egy lábasba borítjuk a hámozott paradicsomot, hozzáadjuk az összes fűszert és kislángon, időnként kevergetve addig rotyogtatjuk,míg be nem sűrűsödik.
2. Időnként a fakanál hátuljával nyomkodjuk szét a paradicsomdarabokat. Ízlés dolga, aki akarja le is turmixolhatja az egészet ha kész, hogy teljesen sima szószt kapjon, de persze maradhatnak benne kisebb paradicsomdarabkák-szerintem úgy az igazi.
3. A sóval óvatosan bánjunk, célszerű csak egy csipettel kezdeni és később adagolni még, ha szükséges.
4. A kihűlt szószt szedjük befőttesüvegbe és hűtőben tároljuk felhasználásig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: