Szofika a konyhában

Magyaros rizottó-kolbásszal, lilahagymával,paradicsommal

 Nagyon szeretjük a rizottókat, most egy kicsit masszívabb, magyarosabb változatot készítettem. Ez volt az első, hogy paradicsomos alappal dolgoztam, isteni finom lett, ajánlom szeretettel. Hozzávalók: 4 főre 1 szál ( 20 dkg) csemege Halász kolbász 1 fej lilahagyma 3 gerezd fokhagyma 35 dkg rizottó rizs ( Arborio-t használtam most) 10 dkg mirelit zöldborsó 40 dkg… Tovább »

Narancsos csokitorta / Orange infused chocolate cake

##English recipe below the last photo, scroll down please## Azt hiszem, tényleg igaz, hogy ahogy az ember öregszik, úgy változik az ízlése. Határozottan odáig vagyok újabban a csokitortákért. Egy igazán jó minőségű csokiból,minőségi alapanyagokból készített, főzött csokikrém ( az a bizonyos Dobos-krém) megdobogtatja a szívemet. Mikor ajándékba készítek tortát, általában csokit választok, azzal nem igazán… Tovább »

Pizzaszósz

Most, hogy tombol a pizzaláz, gondoltam, szentelek egy külön bejegyzést a pizzaszósznak is, az egyszerűbb megtalálhatóság kedvéért. Az alábbi mennyiség 2-3 pizzához elegendő, persze attól függ, ki mennyire szereti szószosan. Ha vendégeket várunk, érdemes előre elkészíteni nagyobb adag pizzaszószt, hűtőben eláll pár napig/ 1 hétig is, gondolom, hiszen nem sok romlandó van benne. De persze… Tovább »

Fitness brownie-avokádóval

Nincs benne sem liszt, sem zsiradék. Cukor viszont van. Úgyhogy a hardcore diétázók ne olvassanak azért tovább. Ja, meg csoki is van benne. Viszont baromi finom, javaslom kipróbálásra. És az avokádót nem érezni benne, szóval aki nem szereti, az is nyugodtan próbálja ki 🙂 Recept innen.  Hozzávalók: 20×20 cm-es tepsihez csésze: 2,5 dl 1 érett… Tovább »

Mogyoróvajas-banános zabcsók

Volt egyszer egy banános-csokis zabcsók, azóta is nagy népszerűségnek örvend, gyakran készítem,mikor valami édességre vágyunk, de fél kiló cukor és fél kiló liszt nélkül.  Ez alapján készült most, szintén elenyésző munkával és időráfordítással ez a mogyoróvajas-banános zabcsók. A mogyoróvaj miatt nem mondanám kalóriaszegénynek, de hozzáadott cukrot, lisztet nem tartalmaz, egy isteni energiabomba! Fahéjas görög joghurtba… Tovább »

Zabpelyhes-paprikás csirkemell

Volt nekünk egy kedvenc csirkemellünk Zével még Angliában. Paprikás lisztbe voltak forgatva a vékony csíkokra vágott csirkemellek és úgy voltak kisütve. Most ennek egy barátságosabb verziója készült, liszt helyett zabpehellyel és a gratin burgonyát ( ami amúgy isteni) egy egészséges, vidám salátára cserélve.  Hozzávalók: 2 adaghoz 35 dkg csirkemellfilé só, bors, pirospaprika zabpehely ( kb…. Tovább »

Banános-mogyoróvajas smoothie

 Mióta sikerült mogyoróvajat beszereznem, óóóriási kedvenc lett ez a smoothie. A banán-mogyoróvaj egy szuper páros, ez pedig egy igazán szuper napindító energiabomba smoothie lett.  További smoothie receptek ezen a linken.  Hozzávalók: 2 kisebb, érett banán 1 lapos ek. mogyoróvaj 2 tk. őrölt lenmag 150 gr görög joghurt  fél tk. őrölt fahéj hígításnak tej Elkészítés: 1…. Tovább »

Spenótos-tejszínes gnocchi

Jó dolog, ha az ember tart egy kis gnocchit / nudlit a fagyasztóban. Hosszú munkanap után 5 perc alatt varázsolhatunk isteni finom vacsorát az asztalra. Ez most egy húsmentes, viszonylag könnyű fogás, nálam azonnal kedvenccé lépett elő, még így is, hogy fokhagyma épp nem volt itthon, pedig azzal aztán még tutibb lett volna 🙂 Hozzávalók:… Tovább »

Karamellszósz

Borzasztó bonyolult “recept”-tel jövök, egy egyszerű karamellszósszal. Dehát igazi Jolly Joker ő, rendkívül széles felhasználási területtel.  Tejeskávéba, tejszínhab tetejére, sütikbe, palacsintákba, bonbonokba, krémekbe, bááármibe. Isteni finom, érdemes egy üvegcsével tartani a hűtőben, hiszen bármikor jól jöhet 🙂 Hozzávalók: 200 gr kristálycukor 2 dl habtejszín 25 gr vaj Elkészítés: 1. A cukrot közepes hőfokon egy magasfalú,… Tovább »

Vaníliakrémmel töltött fánk sütőben sütve

A tesóm sütött a héten sütőben sült, olajszag nélküli fánkokat. Én is felpörögtem a témára, így én is elővettem a jól bevált kelt tészta receptemet és begyúrtam egy adagot. Vaníliakrémmel töltöttem a fánkokat, némelyiket csokiba is mártottam-na az volt az igazán durva. Legalábbis azok szerint akik kóstolták. Mert hogy ma 3 ütemben jöttek a vendégek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!