Szofika a konyhában

Meggyes-mákos-marcipános szaloncukor

Még mindig nem késő nekilátni a házilag készített gasztroajándékoknak. Én ma turbófokozatra kapcsoltam és rengeteg mindent készítettem.Például ezt a deluxe szaloncukrot. Villámgyorsan megvan és garantálom, hogy felveszi a versenyt a legdrágább szaloncukrokkal. Hozzávalók: kb. 20 darabhoz 15-18 dkg natúr marcipánmassza 2 ek. darált mák 2-3 ek. aszalt meggy, apróra vágva 10 dkg étcsoki 1-2 ek…. Tovább »

Bejgli

Nem fogom úgy aposztrofálni, hogy a tökéletes bejgli,mert nem az. Illetve ahogy vesszük. Ha márványosra szeretnénk a tetejét, akkor nem ez a tökéletes-ha viszont az íz és az állag a lényeg, akkor nálam csillagos ötös. Puha-foszlós-lyukacsos a tésztája, a töltelék-tészta arányt is egészen jól sikerült belőnöm, így összességében elégedett vagyok. Mikor eme bejegyzést írom, a… Tovább »

Baileys házilag

Azt hiszem ő lett az idei év favoritja.A boltinál sokkal de sokkal jobb. Az állaga, az édessége is szuper lett és az alkoholossága is. Ne spóroljunk, itt muszáj jó minőségű whiskey-t használni, ebbe nem lesz jó a vodka vagy a rum. Nagy előnye, hogy 2 perc alatt kész van,mindössze egy turmixgép szükséges hozzá. A kiinduló… Tovább »

Kókuszkrémlikőr

Régóta szerettem volna már kipróbálni a kókuszlikőrt. Magyar nyelvű szakirodalmat nem sokat találtam, azon a néhány blogon, ahol feltűnik, lényegében ugyanazon recept alapján készül. Elkészítettem én is, de az állagával nem voltam kibékülve. A nemzetközi blogvilágban sem nagyon rajonganak valahogy ezért a témáért, de végül csak találtam egy szimpatikus receptet, amit az első likőrkészítésben szerzett… Tovább »

Joghurtos tojássaláta

Nálam a majonézes, tartár mártás alapú saláták kora lejárt. Aki rendszeresen követi a blogot, az tudja, hogy imádom a görög joghurtot. Ha kellene mondani 1 dolgot, ami MINDIG van a hűtőmben, akkor az a görög joghurt lenne. Belecsempészem mindenbe, amibe csak tudom: smoothie-ba, salátába, muffinba, kuglófba, magában eszem reggelire egy kis müzlivel / gyümölccsel. A… Tovább »

Kókuszos szaloncukor

Újabb szaloncukrot hoztam a karácsonyi gyűjteménybe. Mivel tejszínt  tartalmaz, ezért mindenképp hűtőben tároljuk és 1-2 héten belül azért fogyasszuk el,bár ez szerintem nem lesz gond. Praliné Zsuzsitól van a recept, Zsuzsi azt mondja, jobb,mint a Bounty. Gondolkodás nélkül igazat adok neki ebben, a kókuszkrém valami isteni!!!Készíthetünk belőle bonbont, Bounty szeletet, golyót is, de én még… Tovább »

Tippek, hogy minden kész legyen Szentestére

Az én fejem felett kezdenek összecsapni a karácsonyi hullámok, Pár óra múlva meggyújtjuk a második gyertyát az adventi koszorún és semmi nem utal a lakásban arra, hogy kicsit több,mint 2 hét múlva Karácsony. Hiába kezdtem el tavaly is már december elején sütögetni, valahogy Karácsonyra csak elpárolgott az összes aprósüti. Idén egy kicsit keményebb lettem, több… Tovább »

Zserbós szaloncukor

Csillagászati áron mérik a szaloncukrokat és valljuk be, a legtöbbjük ehetetlenül rossz. Úgyhogy elhatároztam, idén én készítem a szaloncukrot, házilag, 3-4 féle ízt már kigondoltam, a nővérem is csinál pár félét, aztán osztozkodunk. Amúgy én nem vagyok oda a szaloncukrokért-mármint a boltiakért-de ha házilag készül, akkor az megint egy más kategória.  A csomagolásom kissé kezdetleges,… Tovább »

Télapó csizma

A cukiságfaktora ennek a keksznek számokban már nem is mérhető! Ági blogján láttam és azonnal beleszerettem 🙂 Tulajdonképp csak a design-t vettem kölcsön, én egy roppant egyszerű kis kekszet készítettem,biztos vagyok benne, hogy Ági mascarponekrémes kis csizmái is isteni finomak! Én most egy villámverziót hoztam ezekre a kis csizmákra! Hozzávalók: kb. 16-18 csizmához A tésztához:… Tovább »

Fokhagymás-olívabogyós tintahaltészta

 Villámgyors vacsora, 10 perc alatt kész van! A fekete színű, tintahaltintával színezett tésztát a LIDL-ben vettem, épp akciós volt, én meg már régóta szerettem volna kipróbálni. Kicsit féltem, hogy majd fekete lesz a fél konyha és nagyon durván seafood íze lesz, de nem. Mikor fő a tészta, picit tenger gyümölcsei illata van, de az ízén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!